Het lukt mij niet om de Hegg app te connecten met de Hegg dongle, wat kan ik doen?

Het lukt mij niet om de Hegg app te connecten met de Hegg dongle, wat kan ik doen?

Lukt het niet om je dongle te verbinden? Dan hebben we hier een paar tips die je mogelijk kunnen helpen:

1) Gebruik de juiste inloggegevens.

Je kunt inloggen met dezelfde gegevens zoals je deze bij het aanmaken van een account bij Hegg hebt aangemaakt óf met dezelfde inloggegevens zoals je dat ook altijd bij Mijndomein energie hebt gedaan.

2) Probeer het met een ander toestel.

Zodra je de dongle eenmaal geconnect hebt, dan kun je je huidige toestel wel weer gebruiken.

Let wel: Momenteel ondersteunen we een 2-tal merken telefoons niet: Oppo en OnePlus. Lees hier meer over hoe verbinding mogelijk wel tot stand gebracht kan worden: https://support.hegg.energy/portal/nl/kb/articles/hoe-koppel-ik-mij-hegg-dongle-met-een-oneplus-telefoon

3) Herstart/ reset de Hegg app en herstart/reset van de Hegg dongle

Daarmee controleer je of je de meest recente versie hebt van onze app. Zodra je de app helemaal sluit en opnieuw opent ben je er zeker van dat je meest recente versie van onze app hebt.

Daarnaast kun je de Hegg Dongle opnieuw koppelen door in de Hegg App te gaan naar -> Profiel > Mijn Dongle > ’Dongle opnieuw koppelen’. De kleur van de LED op de dongle wordt dan weer constant blauw. Je kunt de Hegg dongle nu opnieuw koppelen.

4) Schakel je mobiele internetverbindingen uit.

Op sommige telefoons, wanneer verbonden met een Wi-Fi-netwerk zonder internet, worden standaard de verzoeken naar je mobiele netwerk verzonden, waardoor de Hegg dongle je Wi-Fi-inloggegevens niet ontvangt

- iOS: Instellingen > Mobiel netwerk > Uitschakelen

- Android: Instellingen > Draadloos & netwerken > Gegevensgebruik > Mobiele data Uit

5) Locatievoorziening aanzetten.

Locatieservices zijn nodig om een verbinding met het apparaat te kunnen maken, zoals het lezen van de Wi-Fi-naam en -sterkte.

- iOS: Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Hegg energy app > Bij gebruik van de app

- Android: Tik op het app icoon van de Hegg Energy-app > Bevoegdheden > ••• > alle bevoegdheden > locatie aan Hegg Energy app

Lukt het na deze 5 tips niet om verbinding te maken? Dan adviseren we om de volgende stappen te doorlopen, danwel te controleren.

1) Schakel 5GHz uit op je router.

De Hegg dongle werkt alleen op 2,4GHz Wi-Fi-band, sommige routers hebben ook een 5GHz Wi-Fi-verbinding die de installatie zou kunnen verstoren. Log in op je routerinstellingen en schakel 5GHz Wi-Fi tijdelijk uit.

2) Heb je een VPN-verbinding?

Als je deze hebt om je internetverbinding te beveiligen, schakel deze dan ook uit.

3) Schakel Wi-Fi-systemen met meerdere Wi-Fi punten of Mesh uit.

Op sommige op Mesh gebaseerde Wi-Fi-systemen kan de router het lastig vinden om de beveiligde installatie via de juiste Wi-Fi-toegangspunten te activeren. Schakel tijdelijk andere Wi-Fi punten daarom dan ook uit tijdens de installatie.