Hoe koppel ik mij Hegg Dongle met een OnePlus telefoon?

1. Dongle opnieuw aansluiten:
De dongle met blauw lampje even van de stroom halen en opnieuw aansluiten, wacht 30 seconden.
Nu heeft de dongle een blauw lampje.

2. Hegg-app opnieuw installeren:
De Hegg-app volledig deïnstalleren op de OnePlus en de laatste versie installeren vanuit de Play Store.
Nu staat de meest recente versie van de app op de telefoon.

3. Hegg-app openen en inloggen:
De app openen en inloggen met je Hegg account gegevens.
Je komt nu op de homepagina in de app met grafieken en zie je 'Koppel je dongle'.
Of: Je komt nu op de homepagina met grafieken en oude dongle, dan koppelen van dongle via menu -> Mijn dongle -> Dongle opnieuw koppelen.

4. Dongle onboarden:
Je komt nu in het proces om de Hegg dongle te koppelen.
Geef toegang tot de locatie van het apparaat.
De telefoon zoekt naar verbinding (het kan zijn dat je meerdere malen op de 'Opnieuw' knop moeten drukken).

5. Verbinding maken:
Op een gegeven moment krijg je verbinding.
Bij een OnePlus specifiek vraagt de telefoon, via een pop-up, of je de instellingen/netwerkinstellingen wilt openen. Kies hier voor 'Instellingen'.
Hij vraagt nu of je wilt verbinden met het Energiemonitor-****** netwerk, geef akkoord.
Je ziet nu een lijst met wifi-netwerken. Kies hier je eigen netwerk en vul het wachtwoord in van het netwerk.

Bij een succesvolle verbinding zal het lampje van de dongle zal groen worden.
De telefoon wil nu terug naar het originele wachtwoord en je krijg mogelijk dezelfde vragen qua instellingen openen en ook of je wilt verbinden. Kies hier weer voor 'Instellingen' en geef akkoord.

Het kan zijn dat je op dit moment wordt uitgelogd.
Log nogmaals in en je hebt nu een succesvol gekoppelde Hegg dongle.