Wat betekent de kleur / de kleuren van het lampje op mijn Hegg dongle?

Wat betekent de kleur / de kleuren van het lampje op mijn Hegg dongle?

Groen, dat is een goed teken! De dongle is goed verbonden.

Je actuele energiegegevens horen zichtbaar te zijn in de Hegg app. Heb je de Hegg Dongle pas net aangesloten? Wacht dan een uurtje, het kan even duren voordat je gegevens goed worden verwerkt.

Blauw, de Dongle is in ‘setup-modus’. Je kunt de Hegg Dongle nu verbinden met jouw wifi-netwerk nadat je de Hegg app hebt gedownload en bent ingelogd.

Rood betekent dat de Hegg Dongle een voedingsprobleem heeft. Haal de Hegg Dongle uit de slimme meter en doe hem opnieuw in de P1-poort.

Check op deze pagina of de energiemonitor extra voeding nodig heeft bij jouw type slimme meter.

Maak je gebruik van een adapter? Haal de dongle van de stroom en uit de slimme meter. Verbind daarna de dongle eerst met het stopcontact en daarna met de slimme meter.

Knipperend blauw / groen betekent dat de Hegg dongle goed is verbonden met je wifi-netwerk, maar hij leest de slimme meter niet goed uit.

1. haal de dongle uit de slimme meter;
2. blaas een keer in de P1-poort;
3. zorg dat de koperen contactpuntjes op de groene connector schoon zijn;
4. druk het kabeltje van de dongle een keer stevig aan richting de energiemonitor;
5. verbind dan de energiemonitor opnieuw met je P1-poort tot je een ‘KLIK’ hoort.

Zie je nog steeds een blauw / groen lampje, stuur dan een mail naar dongle@hegg.energy en vermeld daarin het type slimme meter.

Wit, betekent dat de dongle een voedingsprobleem heeft. Haal de energiemonitor uit de slimme meter en steek deze er terug in.

Check op deze pagina of de energiemonitor extra voeding nodig heeft bij jouw type slimme meter.

Maak je gebruik van een adapter?
Haal de dongle van de stroom en uit de slimme meter. Verbind daarna de dongle eerst met het stopcontact en daarna met de slimme meter.

Knipperend rood / groen betekent dat de dongle goed is verbonden met je wifi-netwerk, maar dat je gegevens niet goed naar onze servers worden verstuurd.

Heb je de dongle verbonden met je gasten-netwerk? Probeer dan de energiemonitor met je “gewone” 2.4GHz wifi-netwerk te verbinden. Gasten-netwerken zijn namelijk vaak extra beveiligd.

Heb je de dongle niet verbonden met je gasten-netwerk dan is er wellicht iets aan de hand met onze servers. Wacht alsjeblieft 24 uur, als het dan nog niet is opgelost, haal de dongle van het stroom en verbind deze opnieuw.

Als ook dat het niets oplost, mail ons dan op: dongle@hegg.energy

Oranje, De dongle wordt geüpdatet naar de nieuwste firmware versie.